Uvedeme vaše tělo zpět do rovnováhy a harmonie.
Nezraďte své zdraví! Ptejte se, dotazujte se a informujte se! Neexistují hloupé otázky, ale jen a jen hloupé odpovědi! Nezraďte své zdraví!

"Pokud medicína nebere v úvahu, že každý člověk disponuje přirozeným samoléčícím potenciálem, staví tím bariéru mezi sebe a své pacienty a podceňuje jeden z nejvýznamnějších faktorů možného uzdravení."  Německý dokumentarista a publicista Clemens Cuby, který sám sebe se vyléčil z ochrnutí způsobeného přerušením míchy.

 PORADÍM  S  VÝBĚREM  KAŽDÉMU.
K   O   N   T   A   K   T :
DISTRIBUTOR O.K.G.,s.r.o.
František Vondra
Číslo smlouvy: 03-015716

E-mail: medicina@centrum.cz
Mobil: +420 773 151 651
Skype: michal13651
ICQ: 692507684
Facebook:
Žádám  nezávislé partnery OKG, aby nekopírovali tyto webové stránky - viz. průvodce distributora!!!
Uveřejněné texty na těchto stránkách jsou buď převzaty z oficiálních stránek společnosti OKG,  nebo převzaté ze zdrojů, které jsou vždy uvedeny pod článkem a nebo jsou získány od zákazníků. Tyto webové stránky jako celek nebyly schváleny společností OKG s.r.o. a ani nejsou jejich oficiálním webem.

OK OMEGA-3 COMPLETE (115ml)

OK Omega-3 Complete
Má za úkol  chránit srdce, cévy, tlak a udržuje hladinu cholesterolu, podporuje mozkovou činnost i vitalitu - 115ml.
Je určená pro kardiovaskulární systém a jeho ochranu
Jde o originální směs upravených olejů živočišného a rostlinného původu s blahodárnými a revitalizujícími účinky, s přidanými rostlinnými steroly, doplněná dalšími biologicky aktivními látkami a s lahodnou chutí pomeranče.
Ochrana srdce a cév
Vysoký obsah a čistota omega-3 nenasycených mastných kyselin, jakož i přítomnost fytosterolů zaručují udržování normální hladiny cholesterolu, což přispívá k ochraně srdce a cév i k podpoře mozkové činnosti. Kardiovaskulární soustava je u dnešní populace velmi zatěžována různými nepříznivými vlivy a je proto velmi žádoucí ji udržovat v optimální stavu. To zabezpečuje kyseliny EPA a DHA přispívají k normální činnosti srdce. Kyselina DHA a koenzym Q10 pomáhají udržovat správnou činnost mozku. Kyselina DHA přispívá k udržení normálního stavu zraku. Pupalkový a rýžový olej přispívají ke zdraví srdce a cév. Koenzym Q 10 příznivě působí na udržování normálního krevního tlaku.

Posílení organismu, zlepšení kvality kůže
Koenzym Q10 je důležitou součástí energetického metabolismu organismu. Vitamin A je významný pro udržování správné funkce obranného systému, pomáhá rovněž udržovat pokožku v dobrém a přirozeném stavu. Pupalkový olej podporuje přirozenou imunitu, příznivě působí na kvalitu kůže a pojivových tkání. Pupalkový, brutnákový a rybí olej pomáhají udržovat dobrou pružnost a pohyblivost kloubů. Pupalkový a brutnákový olej pomáhají udržet kvalitu kůže a vlasů. Koenzym Q10 hraje ústřední roli v produkci energie, příznivě ovlivňuje rekonvalescenci.

Usnadnění trávení
Vitamin A příznivě ovlivňuje stav sliznic trávicího traktu a přispívá tím k jeho správné funkci. Obsažené emulgátory převádějí tuky přijaté potravou do snadno stravitelné emulgované formy a usnadňují jejich trávení.


Harmonizace menstruačního cyklu
Pupalkový olej poskytuje nenasycené mastné kyseliny, které podporují hladký průběh menstruačního cyklu.

Ochrana organismu před kyslíkovými radikály
Antioxidační vitamin E chrání buňky před oxidačním stresem, tj. před působením nebezpečných kyslíkových radikálů zvyšujících riziko vzniku nemocí a urychlujících nástup projevů stárnutí. Posílí ochranu Vašeho organismu proti nebezpečným účinkům civilizačních vlivů.

Cholesterol, co to je? Jde o látku či sloučeninu tukové povahy, která je přítomna ve všech živočišných tkáních. Nenajdeme ho v čistě rostlinné potravě. Člověk cholesterol z části přijímá potravou a částečně si jej organismus „vyrábí“ sám. V těle z něj vzniká řada důležitých látek, například steroidní hormony či žlučové kyseliny. Dělí se na dva základní typy LDL „zlý“ a HDL „hodný cholesterol“. Proč zlý a hodný? LDL, tedy „zlý“ cholesterol se ukládá v cévách, postupně zužuje jejich průsvit a může dojít až k jejich zavření a vzniku srdečního infarktu či mrtvice. HDL, tedy „hodný“ cholesterol má funkci opačnou cévy od „zlého čistí“ transportuje tukové látky z cév do jater.

Rostlinné steroly a stanoly, rovněž označované jako fytosteroly a fytostanoly, snižují hladinu cholesterolu v krvi, neboť částečně blokují absorpci cholesterolu zažívacím traktem. Jejich schopnost snižovat cholesterol, a to díky jejich strukturní podobnosti s ním. Fytosteroly s cholesterolem „ soutěží“ o vazebná místa v tenkém střevě, a tím znemožňují jeho vstřebávání do krevního oběhu.

Omega-3 mastné kyseliny mají klíčový význam pro správnou činnost mozku, stejně jako pro správný růst a vývoj. Mohou snižovat riziko kardiovaskulárních chorob. Vědci prokázali, že omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky a mohou snižovat riziko vzniku chronických chorob, jako jsou artritidy a zhoubné nádory. V mozku je vysoká koncentrace omega-3 mastných kyselin a zdají se nezbytné pro poznávací funkce jako je paměť a výkonnost mozku,  také mají vliv i na chování. Příznaky nedostatku omega-3 mastných kyselin zahrnují únavu, špatnou paměť, suchou kůži, srdeční problémy, změny nálady, deprese.

Nenasycené mastné kyseliny, zlepšují regeneraci, prevenci před civilizačními chorobami, protizánětlivé účinky, podpora růstu svalů, ochrana srdečního svalu, zlepšené odbourávání tuků.  Zázračná látka, říká si asi většina lidí při výčtu pozoruhodných účinků. Nejedná se o nic nedosažitelného. Řeč je o Omega 3 nenasycených mastných kyselinách.  Jejich podíl ve stravě nedostatečný. Tuků je v našich jídelníčcích sice mnoho, ale ne těch zdravých. Mezi ty zdravé právě Omega 3 nenasycené mastné kyseliny patří, a dá se říci, že jsou i klíčové pro udržení dobrého zdravotního stavu organismu, a také mají vliv na sportovní výkon. Mezi omega-3 nenasycené mastné kyseliny patří kyselina alfa-linolenová, eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA). Kyselina alfa-linolenová patří mezi esenciální mastné kyseliny, což znamená, že si ji tělo neumí samo vytvořit, čili ji musíme přijímat formou stravy nebo potravního doplňku. Z kyseliny alfa-linolenové se poté v těle vytváří další dvě výše zmíněné kyseliny EPA a DHA.


Fytosteroly (rostlinné steroly) jsou látky ze skupiny cyklických triterpenů, které se nachází výhradně v rostlinách. Vyskytují se v zelenině, rostlinných olejích a ořeších, a jsou tedy běžnou součástí lidské výživy. Důvodem, proč by nás mohly fytosteroly zajímat je jejich schopnost snižovat cholesterol, a to díky jejich strukturní podobnosti s ním. Fytosteroly s cholesterolem „ soutěží“ o vazebná místa v tenkém střevě, a tím znemožňují jeho vstřebávání do krevního oběhu.

Koenzym Q10 je jednou z nejdůležitějších látek, vyskytujících se v živočišných buňkách. Je naprosto nezbytný pro oxidoredukční reakce a funguje jako reaktivátor buněčné energie, stabilizátor buněčných membrán a kofaktor mnoha metabolických procesů. V znatelných koncentracích se nachází především v orgánech, ve kterých probíhá intenzívní metabolizmus a výměna energie (srdce, játra). Používá se při srdečním selhávání, angina pectoris, cukrovce, při vysokém krevním tlaku, současném podávání některých léčiv, které jsou toxické na srdeční sval (doxorubicin), chemoterapii nádorových onemocnění, rakovině prsu, degenerativních onemocnění mozku (Huntingtonova a Parkinsonova choroba), úbytku svalů, zvýšené únavnosti, chronickém únavovém syndromu, stimuluje imunitní systém u pacientů s virovými chorobami (AIDS), zpomaluje procesy stárnutí, v některých případech ovlivňuje příznivě také mužskou neplodnost.

Vitamín A, odborně nazývaný axeroftol, se v přírodě vyskytuje ve dvou formách. Známější z nich je retinol (vitamin A1), méně známá forma je 3-dehydroretinol (vitamin A2). V širším slova smyslu se k nim přiřazují tzv. karotenoidy, ze kterých se vitamin A v našem organismu vytváří, především v tenkém střevě a v játrech. Současná přítomnost tuků (vzhledem k jeho rozpustnosti v tucích) zvyšuje vstřebávání či přeměnu karotenoidů na vitamin A. Uvádí se, že jich je několik stovek, ale nejvýznamnější jsou beta karoten, lutein a lykopen. Lutein je velmi důležitou složkou očí. Nedostatek vitamínu proto vede k šerosleposti. Bylo zjištěno, že se lutein koncentruje ve žluté skvrně, která se nachází na oční sítnici. Ta je zodpovědná za centrální vidění. Lykopen je nejsilnější známý antioxidant rostlinného původu. Má příznivý vliv na srdce, krevní tlak, prostatu a pokožku. Karotenoidy se jako celek řadí mezi antioxidanty, které chrání organismus před negativním vlivem volných radikálů a tím pomáhají snižovat riziko vzniku rakoviny, nejvýznamnější z nich je lykopen. Důležitý význam má vitamin A pro naše oči. Pomáhá nám při vidění za šera a správně rozeznává barvy. Dále pozitivně působí na sliznice, rovněž podporuje růst, vývoj, kvalitu a funkčnost kostí a hraje roli i při krvetvorbě. Kladně ovlivňuje spermie a vajíčka, je potřebný pro správný vývoj plodu.

Vitamín E (antioxidační vitamín) chrání buňky a tkáně před oxidačním stresem způsobeným nebezpečnými kyslíkovými radikály. Je to skupina látek nazývaných tokoferoly, které se vyskytuje ve čtyřech větších formách - alfa, beta, gama a delta tokoferoly. Nejobvyklejší a nejúčinnější formou vitamínu E je alfa tokoferol. Rozpouští v tucích a je tak v těle uchováván relativně dlouhou dobu, především v tukové tkáni a játrech. Jednou ze základních funkcí je ochrana buněčných membrán. Pomáhá také organismu využít selen a vitamín K. Má vynikající antioxidační účinky. Pomáhá v prevenci srdečních a cévních onemocnění, včetně infarktu a mozkové mrtvice tím, že redukuje účinky LDL cholesterolu a brání tvorbě krevních sraženin. Redukuje rovněž zánětlivé procesy spojené se srdečním postižením. Snižuje riziko srdečního onemocnění o 25 - 50% a chránit i před angínou pectoris. Vitamín E společně s C blokuje některé škodlivé účinky tučných jídel. E zároveň hraje pozitivní roli v prevenci rakoviny.

Rybí olej, Grónští Eskymáci jsou známí tím, že se u nich téměř nevyskytují srdeční choroby i přestože jedí mnoho tučných ryb bohatých na omega-3 mastné kyseliny. Studie prokázaly ochranný vliv rybího tuku na srdce i další jeho příznivé účinky. Rybí olej snižuje hladinu triglyceridů (typ tuků) v krvi o 20-50 % v závislosti na dávce a snižuje riziko vzniku srdeční příhody s následkem smrti. Je součást lidských buněčných membrán (mozek, sítnice) a podílí se na jejich stabilizaci. Hlavní účinné látky, omega-3 nenasycené kyseliny působí protizánětlivě a brání také vzniku trombů (krevních sraženin). Tímto příznivým působením předchází vzniku infarktu. Olej snižuje hustotu krve, a působí proti bušení srdce a změnám pravidelného srdečního rytmu. Obsahuje také vitamíny (A, D) a řadu dalších látek. Mnoho lidí považuje „tuk“ za synonymum obezity a zdravotních problémů. Špatné tuky, především ty, které obsahují syntetické transmastné kyseliny, můžou vaše zdraví ohrozit! Existují ale také dobré tuky, jako například tuky obsahující omega-3. Proto byste měli konzumovat pouze dobré tuky obsahující esenciální mastné kyseliny, jako například omega 3. Dodají vám energii, celkově vám pomohou zlepšit vaše zdraví a vyhnout se nemocem.

Dezodorizovaný olej (Dezodorizovaný - zbavený pachu.) je upravený rybí olej (dezodorizovaný olej se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin - EPA a DHA).


Rýžový olej je dnes vysoce kvalitní rostlinný produkt s unikátními léčivými účinky. Obsahuje vitamíny A, PP, E, skupiny B, velké množství mastných kyselin, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Množství vitaminu E mu zabezpečuje označení přírodní antioxidant. Díky tocotrienolu, tokoferolu, gama-orizonolu a skvalenu, rýžový olej zpomaluje proces stárnutí a je nezbytným nástrojem v boji proti volným radikálům. Díky svému unikátnímu složení má výrazné preventivní účinky jako přírodní antioxidant. Má léčivé účinky, zabraňuje procesu pigmentace melaninu, zachytí ultrafialové záření a brání jim proniknout do kůže. Má vliv na růst vlasů,zabraňuje vzniku vrásek, zvyšuje pevnost a pružnost pokožky.

Pupalka dvouletá (Oenothera biennis) olej ze semen. V léčení se hlavně uplatňuje olej lisovaný ze semen,   který se prodává ve formě tobolek i kapek.   Tento preparát je vhodný především na léčbu  nejrůznějších kožních onemocnění, hlavně ekzémů,   atopických ekzémů i lupenky. Mastné  kyseliny obsažené v semenech jsou důležité pro  zdravé tkáně.   Olej ze semen je dále lékem proti kocovině. V této  indikaci se bere jedna velká jednorázová dávka.   Semena (i kořen) mají spasmolytické působení (uvolňují křeče), které se uplatňuje hlavně při léčbě premenstruačního  syndromu PMS. Mezi jiné blahodárné  účinky patří, že snižuje i přecitlivělost v prsou.   Olej dále snižuje hladinu cholesterolu zvyšuje  imunitu těla, má velkou nutriční hodnotu a zvyšuje  pružnost cév (snižuje fragilitu kapilár) . Kořen i semena čistí krev (detoxikace). 
 
 
 

Brutnák lékařský (Borago officinalis) olej ze semen. Tato rostlinná droga používala při léčbě onemocnění horních cest dýchacích doprovázených kašlem, jako diuretikum při zánětech ledvin a močového měchýře i jako prevence zánětů pohrudnice, pobřišnice a kloubového revmatismu. Pro nás je důležité, že ze semen rostliny se získává mastný olej  (boraginis oleum) s vysokým množstvím nenasycených mastných kyselin (jako je kyselina linolová nebo gama-linolenová). Tento olej, užívaný vnitřně, má protizánětlivé účinky. Farmakologické a klinické studie uvádějí léčebný účinek při zánětlivých kožních onemocnění.

Dezodorizovaný olej (Dezodorizovaný - zbavený pachu.) je upravený rybí olej (dezodorizovaný olej se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin - EPA a DHA).

Di- a monoglyceridy vyšších mastných kyselin. I když se termín tuky někdy používá jako synonymum pro tuky, tuky jsou podskupiny lipidů nazývané triglyceridy. Lipidy obsahují také molekuly, jako jsou mastné kyseliny a jejich deriváty (včetně tři-, di-a monoglyceridů a fosfolipidů), stejně jako ostatní sterol-obsahující metabolity.

Rostlinné steroly a stanoly částečně blokují vstřebávání cholesterolu zažívacím traktem, snižují tak jeho hladinu. Jejich výhodou je, že zároveň nesnižují hladinu tzv. hodného cholesterolu. Podmínkou ale je, že musí být konzumovány pravidelně a v dostatečném množství. Tyto látky pro svoji podobnost s cholesterolem zabraňují jeho vstřebávání ze zažívacího traktu o celých 30 až 50%.

Koenzym Q10 (Q10) je látka podobná vitamínům. Je životně důležitý pro zdravé fungování lidského těla. Q10 je částečně přijímán potravou a částečně je produkován přímo v organismu. Přirozeně je přítomen ve všech buňkách lidského těla. Úlohou Q10 v organismu je produkce energie a zajištění důležité obrany.  V každé buňce lidského těla v mitochondriích s pomocí Q10 energie z potravy přeměněna na energii využitelnou pro naše tělo. Orgány s velkými nároky na energii (srdce, játra, plíce) obsahují nejvyšší množství Q10. Q10 je pro lidský organismus velmi důležitý a nemůže být nahrazen žádnou jinou látkou. Orgány s velkými nároky na energii (srdce, játra, plíce) obsahují nejvyšší množství Q10. Q10 je pro lidský organismus velmi důležitý a nemůže být nahrazen žádnou jinou látkou. Q10 neutralizuje volné radikály, brání jejich negativnímu působení a přímo stabilizuje buněčnou stěnu. Co způsobuje nedostatek Q10? Například léky na snižování hladiny cholesterolu (zvané statiny) snižují produkci Q10 v těle. Ve snaze předejít potížím z nedostatku Q10 se doporučuje od 30 let podávat Q10 formou doplňku stravy.

Lykopen je řazen mezi karotenoidy, patří mezi významné antioxidanty, které chrání organismu před vlivem volných radikálů. Uvádí se, že je podstatně silnější antioxidant, než vitamín E. Antioxidanty se na tyto radikály napojí a jsou společně vyplaveny z organismu, aniž by se volné radikály dostaly k poškození buněk. Toto vše má za následek, že  dochází ke snižování riziku výskytu kardiovaskulárních onemocnění, snižování hladiny cholesterolu v krvi, podporuje imunitní systém a chrání kůži před negativním vlivem UV záření. Lykopen je také vhodný jako antioxidant při srdečně cévních onemocněních, kdy se podílí na ochraně endotelu. Pomáhá také zlepšovat funkci prostaty.

Vitamín D3, cholekalciferol (D3) je přirozeně vyskytující se forma vitamínu D. Nejpřirozenější cesta, jak v těle zvýšit hladinu vitamínu D, je ultrafialové B záření. Výsledky studia vedeného na Curyšské universitě potvrdily, že dostatečné množství vitamínu D je potřebné k udržení zdraví kostí a zubů. Přispívá k udržování normální hladiny vápníku v krvi a pomáhá udržovat správnou funkci imunitního systému . Novodobá věda odhalila schopnost vitamínu D snížit rizika onemocnění a posílit imunitu. Nicméně, pokud máte jakékoliv z následujících onemocnění, potřebujete vyrovnat hladinu vitamínu D. Nicméně, pokud máte jakékoliv z následujících onemocnění, potřebujete vyrovnat hladinu vitamínu D. Chřipka, svalová slabost, lupenka, chronické onemocnění ledvin, diabetes, astma, periodontální onemocnění, kardiovaskulární nemoci, schizofrenie i deprese a rakovina.

Pomerančový olej – aroma.

 
 
Složení
Upravený rybí olej (deodorizovaný olej se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin - EPA a DHA), rýžový olej, pupalka dvouletá (Oenothera biennis) olej ze semen, brutnák lékařský (Borago officinalis) olej ze semen, di- a monoglyceridy vyšších mastných kyselin, rostlinné steroly (fytosteroly), vitamín E (416 % DDD*), koenzym Q10, lykopen, vitamín A (90 % DDD*), vitamín D3 (100 % DDD*), pomerančový olej – aroma.

Balení:
115 ml

Doporučené dávkování:
1 – 3 čajové lžičky (5 – 15 ml) za den. Před použitím dobře protřepejte.

Výrobek je notifikován MZ ČR, č.j. OVZ-35.1-19.05.2010-50434.

 
Výrobky OKG jsou doplňky stravy, nenahrazují léky ani vyváženou pestrou stravu a jsou k dostání pouze prostřednictvím nezávislých distributorů O.K.G.,s.r.o..
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one